Sociale impact in beeld

Meten is weten

Infographics

Om de impact te meten van haar inspanningen in ontwikkelingslanden heeft de Rabobank Foundation een eigen methodiek ontwikkeld. De infographics die Volta hierbij ontwerpt krijgen een prominente plek in social impact reports en jaarverslagen.

Weten over eten

App Banking4Food

iPad App

Met haar strategie Banking4Food zet de Rabobank zich samen met haar klanten in voor een enorme uitdaging: wereldwijde voedselzekerheid. Volta maakte in prettige co-creatie met de bank een interne app om de visie helder weer te geven en te laden met allerlei voorbeelden en achtergronden. Mooi onderwerp, mooi werk.

Corporate presentatie Universiteit Utrecht

Facts & Figures

Corporate presentatie Universiteit Utrecht

Hoe vertel je kort en bondig dat de Universiteit Utrecht de top-universiteit van Nederland is, de Universiteit met trots een zeer hoog aantal highly cited researchers huisvest en er als de beste in slaagt maatschappelijke vraagstukken op te lossen? Met een krachtige presentatie.

 

Voedselverspilling facts

Wat weet jij over verspilling?

#gered-goed

In de gezamenlijke campagne tegen voedselverspilling van Natuur & Milieu en Rabobank, bedachten we diverse campagnemiddelen, waaronder deze verhelderende animatie. Aftrap vond plaats op V-day in de Verspillingsfabriek in Veghel.

Art direction

Jan Paul de Vries

Film & motion design

Thijs Dikshoorn

Audio design

KH Music

Duurzame info

 

Visuele impact

103 Impact boekjes

De Rabobank wil een moedige bank zijn die een substantiële bijdrage levert aan de welvaart en het welzijn in Nederland én aan het duurzaam voeden van de wereld. Vanuit deze centrale doelstelling leverden ruim 100 lokale banken hun honderden voorbeelden met lokale bewijsvoering bij Volta aan. Wij maakten er impactvolle publicaties van.

Jeugd geeft antwoord

HSV telt mee

Interessante cijfers in beeld

Wat heb je op je boterham? Heb je huisdieren? Op wie ben je? Weet hij/zij het ook? En wat wil je later worden? Het mooiste antwoord: "wandelaarster op het rechte pad." Aldus de door ons visueel gemaakte statistieken over acht klassen van een Hilversumse basisschool.

Voedsel issues

How to feed the world?

Hoe voeden we 10 miljard mensen in 2050 - duurzaam?

Als wereldwijd leidende food en agri bank neemt Rabobank nadrukkelijk haar verantwoordelijkheid. Razend complexe en interessante materie waar Volta voor een hele serie inzichtelijke infographics en presentaties ontwerpt.

>

TOP