Inspiratie: Wij verwonderen ons. Verrast door de diversiteit van natuur, betoverd door muziek. Gefascineerd door wetenschap en meegevoerd op de snelheid van technologie. Wij verwonderen ons. In de wereld van nu, van straks of juist van eeuwen geleden. En bewonderen daarbij de vindingrijke menselijke geest die ons, steeds weer, op nieuwe ideeën brengt. Inspiratie die onze visie op reputatie, identiteit en media voedt.

Baba maskers – Papoea Nieuw-Guinea
Baba maskers – Papoea Nieuw-Guinea
Design avant la lettre, gevlochten uit gras, gemaakt om angst in te boezemen.
Gill Sans
Gill Sans
Lettertype van de hand van beeldhouwer en typografisch ontwerper Eric Gill. Uiterst puriteins in de leer. En toch heel modern. Zeker in 1927.
Calder
Calder
Dynamische levensvreugd. De ondraaglijke lichtheid van de kunst van Calder.
Oscar Niemeyer
Oscar Niemeyer
Rio de Janeiro – Museu de Arte Contemporânea Oscar Niemeyer’s fluïde beton-architectuur.
Kuifje
Kuifje
‘Stil Bobby, ik hoor iets’. Hergé 1937. Originele tekening in 2012 verkocht voor 150.000 euro.
Glenn Gould
Glenn Gould
Bachs Goldbergvariaties nieuw leven ingeblazen door . Met virtuositeit en grote nauwkeurigheid.
Esthetiek
Esthetiek
We zien de resten van een fluit. Gevonden in in Zuid-Duitsland. De ouderdom is op 35.000 jaar bepaald. Het oudste instrument wereldwijd. Daarnaast werd een klein beeldje van een vrouw gevonden, de Venus van Hohle Fels. Het is niet alleen de ouderdom die intrigeert.
Anders
Anders
Heerlijk hebben we kunnen groeien in de volle grond. Geen bestrijdingsmiddelen gezien of gevoeld. Niets hield ons tegen. Om ons te ontwikkelen. Om alle voedingsstoffen tot ons te nemen. Om te groeien in elke richting die we wilden. En, we voelen ons goed!!
Alan Davidson
Alan Davidson
Verplichte kookliteratuur: zijn eerste boek Mediterranean Seafood verscheen in 1972 en geldt als standaardwerk op het gebied van kookkunst en de cultuurgeschiedenis van levensmiddelen.
Carlo Mollino
Carlo Mollino
Piloot, vrouwenliefhebber, snelheidsduivel. Architect en ontwerper. Italiaan dus.