Online magazine voor BPD

Lezen in laagjes

‘Vergroten van vernieuwingskracht’ is een belangrijke pijler in de strategie van gebiedsontwikkelaar BPD. Dat konden wij natuurlijk mooi doorvertalen in de vorm en inhoud van het interne e-zine Go18 Magazine. Volledig in eigen huis produceerden wij een bruisend interactief magazine, met filmpjes, verschillende informatielagen, lekker leesbare verhalen en veel positieve vibes.

Opdrachtgever

BPD

Copy

Ton Smits (Saffraan), Geldermalsen

Website moBius Consult

Alles staat erop

Wat is het toch altijd moeilijk voor een bedrijf om haar website beknopt en overzichtelijk te houden. Ook Ingenieursbureau moBius Consult, al meer dan 15 jaar opdrachtgever van Volta, had zóveel te vertellen dat er eigenlijk drie websites voor nodig waren. Volta waagde zich er enthousiast aan, samen met ontwerper Steven Oost en webbouwer Jeroen Smeets. Beknopt werd de website allerminst. Werkelijk álles staat er op. En toch is de site heel overzichtelijk en (belangrijk!) op elk niveau door moBius zelf bij te houden dankzij een superklantvriendelijk CMS.

Opdrachtgever

moBius Consult

Interactive_online database voor FGH Bank

Eerste hulp bij investeren

Gedetailleerde kaarten en interactieve grafieken

Aan de hand van een enorme set data brachten wij met onze partner FourDigits in beeld wat de kansen en risico’s voor de vastgoedbranche zijn in alle Nederlandse gemeenten. Gedetailleerde kaarten en interactieve grafieken laten zien waar (en waarom) het wijs is te investeren in kantoren, winkels, bedrijfsruimte of huurwoningen.

Opdrachtgever

FGH Bank

Open Monumentendag App

Monumentale App

Open Monumentendag App

Stichting Open Monumentendag gaf Volta de opdracht voor het bouwen van een compleet nieuwe App voor de aanstaande landelijke Open Monumentendag.

Opdrachtgever

Open Monumentendag

Touchtable voor Aboriginal Art Museum

#TouchMeToo

Touchtable voor Aboriginal Art Museum

Aboriginal Art Museum Utrecht weet dat (jonge) museumbezoekers meestal nét even iets meer nodig hebben dan een zaal vol schilderijen om ten volle te genieten van moderne kunst. Wij maakten voor hen het interface-ontwerp van een touchtable met vijf spellen, bedoeld om bezoekers lekker interactief in te wijden in de wereld van de hedendaagse aboriginal kunst. Hier een kleine demonstratie.

Opdrachtgever

AAMU Utrecht

Social Intranet voor BPD

Een eigen facebook

Social Intranet voor BPD

Voor BPD werkte Volta aan de user interface en vormgeving van BPDaily; het sociale intranet van de organisatie. BPDaily is een interactief platform waar medewerkers kennis kunnen delen, op elkaar kunnen reageren en met elkaar kunnen discussiëren in speciale groepen. BPDaily biedt inspiratie, het laatste nieuws en is daarnaast een belangrijke bron van informatie.

Opdrachtgever

BPD

Technische oplevering

OpenSesame

 

Monumentengame

Volta maakt monumentengame

Open Monumenten Klassendag

Met de Open Monumenten Klassendag betrekt de Stichting Open Monumentendag sinds 2010 duizenden kinderen actief bij het monumentale erfgoed in hun omgeving. Dat iets leren over oude gebouwen niet saai hoeft te zijn, bewijst het online spel Monumenten Match, dat wij ontwikkelden samen met Podium.

Opdrachtgever

Stichting Open Monumentendag

BPD Brandportal

Alles overzichtelijk bij elkaar

BPD Brandportal

Volta verzorgde voor BPD de vormgeving en inrichting van de Brandportal; dé online omgeving waar alles te vinden is over de huisstijl, communicatiemiddelen en projecten van BPD.

Opdrachtgever

BPD

Technische oplevering

Capital ID

Huisstijl, promotiefilm en applicatie

World=U goes NYC

World=U goes NYC

Jongeren die van de bank afkomen om met hun ideeën de wereld beter te maken - dat spreekt ons erg aan. Na de huisstijl en promotiefilm, maakten wij ook een applicatie waarin alle ervaringen van een jaar lang dialoog, plannen en actie door de deelnemende jongeren zelf werden verzameld. Een documentaire over dit proces werd zelfs ter inspiratie bij de Verenigde Naties in New York vertoond.

App met 4 scenario's voor de tuinbouw

Floreren met flexibiliteit

Rabobank introduceert scenario-denken voor de tuinbouw

De Rabobank en de tuinbouwsector hebben al lang een bloeiende relatie. Samen veroverden ze de wereld. Een wereld vol nieuwe mogelijkheden voor technologie en verduurzaming. Maar ook een wereld in verandering met nieuwe spelers, onverwachte concurrentie en conjunctuur schommelingen.

Volta ontwierp een app waarin 4 mogelijke scenario’s worden geschetst voor de toekomst van ondernemende tuinders. Hierboven ziet u het introductiefilmpje van de app.

Daarnaast maakten we voor ieder scenario een apart filmpje met weerman Marco Verhoef.

Opdrachtgever

Rabobank Nederland

Art-direction

Jan Paul de Vries

Regie en motion

René Gast

Programmeerwerk

Bureau Bambi

Hoe burgers de gezagscrisis aanpakken

Onbevoegd gezag

De gezagscrisis lijkt compleet. Maar is dit ook echt zo? Het falen van het 'bevoegde' gezag wordt vaak gecompenseerd door informele gezagsdragers. Voor FORUM maakte Volta een boek en een website over dit onderwerp.

Opdrachtgever

FORUM, instituut voor multiculturele vraagstukken

Wilkins website

Portfolio site

Wilkin’s maakt beeld. Stilstaand, bewegend en computer generated. Voor reclamebureaus, vormgevers en bedrijven. Ze zijn meesters in lichtvoering en werken met de beste mensen, met state-of-the-art kennis en met vooruitstrevende techniek. Volta ontwierp de  website.

Opdrachtgever

Wilkins

>

TOP