<

Kunstboek ‘Geen Woorden maar beelden’

Hommage aan outsiders

Jubileumboek ‘Geen woorden maar beelden'

Het is gelukt! Mede dankzij ons crowdfunding-filmpje heeft Galerie Atelier Herenplaats in Rotterdam haar felbegeerde (25-jarig) jubileumboek. Een waardevol tweetalig tijdsdocument vol Outsider Art, interviews, facts & figures en mooie verhalen rond deze wereldwijd gewaardeerde kunstwerkplaats/galerie. Volta ‘heeft iets’ met Outsider Art. Met liefde namen wij dan ook niet alleen het concept en ontwerp, maar ook de totale opmaak en beeldredactie op ons.

Bestellen?

Trichis Publishing

Redactie

Julia Dotulong

Ontwerp

Pieter van den Heuvel

Jubileumboek Rabobank Foundation

De keten van je eten

Het recept van Rabobank Foundation

Dit boek laat zien waar je meestal niet bij stilstaat: in verre landen werken kleine boeren keihard - en meestal tegen een hongerloontje - voor de plakrijst in onze sushi en de koffie in onze latte macchiato. Rabobank Foundation versterkt de positie van deze boeren in de keten zodat zij een 'eerlijke boterham' kunnen verdienen.

Redactioneel concept/ design

Jan Paul de Vries

Fotografie

René Gast, Edwin Walvisch, Jp

Recepten

Ron Blaauw, Margot Janse,
Dick Middelweerd

Magazine

Stad en land verbinden

Magazine grnvld

Volta ontwikkelde het onorthodoxe blad over de verbindingen tussen stad en (platte)land voor de buitenpost van het Ministerie LenV op Kasteel Groeneveld. Zestien edities lang bedachten wij prikkelende omslagen en konden wij ons vorm-ei kwijt in een mooi bladconcept dat inhoudelijk ook nog eens echt ergens over ging.

Visie-projectenboekje BPD

Kunst van het (ver)binden

Opdrachtgevers willen natuurlijk het liefst een alles-in-één oplossing voor een meervoudige vraag

Een portfolioboekje, een visiestuk, een verklarend en imponerend overzichtsbeeld én een infographic die alles in een oogopslag samenvat. In één middel. Tja, dat kan natuurlijk niet. Maar voor gebiedsontwikkelaar BPD is het ons tóch gelukt. Van concept tot uitwerking een grote uitdaging, maar het resultaat is een fraai kunststukje: twee Singer-gebonden boekjes, bijeengehouden door een vierslag-gevouwen middendeel van sulfaatkarton.

Bouwfonds Cultuurfonds jubileumboek

Meer dan stenen

Jubileumboek ‘Meer dan stenen'

Van orgelrestauratie tot museum-entree en van een glazen klokkentoren tot de glas-in-loodramen van Paradiso; slechts enkele van de ± 1000 projecten waar Bouwfonds Cultuurfonds de afgelopen 22 jaar subsidies aan verstrekte. Wat het fonds in die periode heeft bereikt is vastgelegd in een prachtig fotoboek. Marsel Loermans maakte de foto’s, Volta het boek.

Opdrachtgever

Bouwfonds Cultuurfonds, Hoevelaken

Wateringse Veld boek

De grote finale

Wateringse Veld boek

Het klinkende slotakkoord, de prachtige finale, een reis van 15 jaar ten einde. De Haagse wijk Wateringse Veld is klaar. Vanaf de eerste plannen bedienden wij de Ontwikkelings

Combinatie Wateringse Veld met adviezen en producties: van tramstickers tot websites en beursstands. En nu dus ter afsluiting dit fotoboek.

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Bouwfonds ontwikkeling, Hoevelaken

Tijdloze campagne

Amsterdam museum

Welkom in de Gouden Eeuw

De tijd waarin de rijke klasse zich - tussen het leegroven van de Oost en de West door - groepsgewijs liet portretteren door Rembrandt en Hals. Wie het rijkst was, kwam het best uit de verf. De Quote 500 avant la lettre! Vanuit die gedachte werd ons campagne-idee voor het Amsterdam Museum geboren. We plaatsten kopstukken uit de 17e eeuw op de covers van hedendaagse (opinie)bladen.

 

Campagne

Chemie = overal

Campagne Chemie = overal

Samen met onderwijs, onderzoek en industrie wil de chemische sector ervoor zorgen dat Nederlanders een juist beeld van de chemie krijgen. Wat doet de chemie, waar zijn we goed in? Hoe biedt de chemie oplossingen voor maatschappelijke problemen?

Eén van de eerste wapenfeiten van Chemie=overal was een opmerkelijke postercampagne die Volta voor interne en externe doelgroep bedacht en ontwierp.

 

 

Opdrachtgever

Regiegroep Chemie

Art-Direction & design

Jan Paul de Vries, René Gast

Tekst

Brockhus en Brockhus

Fotografie

Wilkins

Practise What You Preach

Circulair Economy Journal

Omdenken

Als duurzame bank wil Rabobank zoveel mogelijk bedrijven helpen om de omschakeling naar ‘circulair' te maken. Want circulair ondernemen zou wel eens hét business-model voor de nabije toekomst kunnen zijn. De Journals werden gedrukt op gerecycled papier uit duurzame vezels, waaronder tomatenplantenpulpvezels (= 8 x duurzame woordwaarde).

Opdrachtgever

Rabobank Nederland, Duurzaamheid

Margit van den Berg

Redactie & design

Volta, Jan Paul de Vries

Illustraties

Marcel Groenen

Rabobank Foundation

Colourful People

Trotse mensen

Kleine boeren die graan, noten of fruit verbouwen. Vissers met hun vangst. Een schoenmaker, een vrouw in een rolstoel in haar naaiatelier. Dit is het ondernemende Sri Lanka dat Hans Withoos ons laat zien. Het zijn allemaal leden zijn van de microcredit organisatie Arthavida en dankzij steun van Rabobank Foundation en Sampath kunnen ze investeren in een betere toekomst.

 

 

 

Fotografie

Hans Withoos

Design

Volta, Jan Paul de Vries

Hilversumse School Vereniging

School-voorbeeld

HSV

De Hilversumse Schoolvereniging is een bijzondere school; ruim 100 jaar geleden ontstaan door wat rebelse geesten in het Gooi die vonden dat het onderwijs wel wat 'losser' en creatiever mocht. Volta stofte de jaren-70 huisstijl af en bedacht er een frisse beeldtaal bij.

Jongeren campagne

Just pin it

Jong geleerd is oud gedaan

Kinderen in stapjes verantwoord leren omgaan met hun geld. Rabobank heeft er een stappenplan voor. Volta ontwierp een serie campagne beelden voor jongens en meiden in de leeftijden 9+ en 12+.

 

 

Art-direction

Jan Paul de Vries

Illustraties

Marcel Groenen

Rabobank Private Banking

Private Banking écht private maken

Private Banking écht private maken

Goed de financiën van welgestelde klanten beheren vereist deskundigheid, aandacht en zorg. Zaken waarop de Rabobank zich graag onderscheidt. Bij de Rabobank vinden ze de inhoud belangrijker dan de vorm. Zij investeren liever in een goede relatie.

Als ontwerpbureau zochten we daarom binnen kleine marges naar een passende subbranding met een eigen typografie en beeldtaal. Toch vorm.

 

Rabobank Foundation

Roots kids

De keten van je eten

Om Nederlandse kinderen te laten zien waar hun eten vandaan komt, reisden we naar Uganda. Afrikaanse kinderen laten zien wat hun familie verbouwt, wat je daar allemaal voor moet doen en wat ze zelf graag eten. Ieder hoofdstuk sluit af met een recept, want niets is zo lekker als zelf koken.

Opdrachtgever

Rabobank Foundation,

Lieke Verhofstad

Redactie en ontwerp

Volta, Jan Paul de Vries

Tekst

Celeste Snoek

 

Cultuurhuis

Zinder

Cultuurhuis

Zinder is een nieuw cultuurhuis in Tiel, bedoeld om de beleving van kunst en cultuur een impuls te geven. Het wordt een gebouw met allure en uitstraling en zal het thuis zijn voor het kunstencentrum, een poppodium en een expositieruimte. De programmering is ambitieus. Volta deed een modern en agile voorstel.

Museum catalogus

Levensechte kunst op straat

Museum catalogus

Op geen enkele plek in Nederland staan zoveel verschillende boomsoorten bij elkaar als in de succesvolle Haagse Vinexlocatie Wateringse Veld. In optimale vorm komt dit tot uitdrukking in het Bomenmuseum – naar het idee van kunstenaar herman de vries. Alle 377 soorten zijn uitvoerig beschreven in het 524 paginadikke boek dat Volta bij dit museum ontwierp.

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Bouwfonds ontwikkeling, Hoevelaken

>

TOP