Waarden aan de wand

Waar-draait-het-ook-alweer-om

Waarden aan de wand

Je kunt de kernwaarden van je organisatie natuurlijk keurig in een documentje op intranet zetten. Maar als je die waarden écht belangrijk vindt, zorg je dat je mensen dagelijks op de eigen werkplek herinnerd worden aan waar-het-ook-alweer-om-draait. Hoe wij dat voor ons zagen? Nou, zó dus. Krachtige quotes geïntegreerd in een klimwand, labyrint, zenuwspiraal, schoolbord of surfplanksculptuur. Een fraaie oppepper voor gebouw én medewerkers.

Opdrachtgever

Beter Wonen Vechtdal, Hardenberg

Ruimtelijke typografie

Dichter aan huis

Gevelspreuken Beter Wonen

Een fijne woonbuurt - daar mag een stukje poëzie niet ontbreken. Dat vindt onze opdrachtgever Beter Wonen Vechtdal en daar zijn wij het roerend mee eens. Opdracht aan Volta was om op acht locaties in de regio Hardenberg op maat geschreven dichtregels in de woonomgeving te integreren. Per locatie hebben we vanuit de inhoud van het betreffende gedicht een oplossing ontworpen.

Opdrachtgever

Beter Wonen Vechtdal, Hardenberg

Typografie uit staal

De Leugenaarsbank

Versseput architecten zorgde voor het ontwerp van De Leugenaarsbank bij de Rode Brug in Utrecht. Stadsdichter Ingmar Hytze schreef een gedicht voor deze bijzondere plek en Volta zorgde voor de typografische toepassing op de voor- en achterzijde. Eén kant voor de automoblist, één voor de voetganger.

Opdrachtgever

Versseput architecten

Poëtisch zitten

Onze 'fingerprint'

Zeg eens ‘Oooh!’

Wanddessins voor Gezondheidscentrum Het Zand (Leidsche Rijn)

Van buiten oogt het nieuwe Gezondheidscentrum Het Zand (Leidsche Rijn) als een stevige stalen bunker. Voor het interieur zocht Versseput Architecten naar een contrasterende uitstraling. Zij wilde bezoekers de vriendelijke sfeer van een lommerrijk dorpsplein laten ervaren. Versseput Architecten vroeg Volta om naast de gevelbelettering en de signing, de dessins voor op de wanden te ontwerpen. Het werd een rustgevend groen patroon van medicinale kruiden op het glas, en op de wanden kwamen beelden van grillige ‘bloemenweides’. De bloemetjes blijken van dichtbij echter uit vingerafdrukken te zijn opgebouwd, een verwijzing naar contact, zorg en persoonlijke aandacht.

Interactieve tentoonstelling

Trots in de kluis

Expo design FGH Bank

Voor FGH Bank transformeerde Volta de voormalige bankkluis in een ‘bedrijfstrotsruimte’. We maakten in de oude kluis een interactieve tentoonstelling die de trots van het bedrijf en de mensen verbeeldt, én die de unieke ruimte (waar de stapels waardepapieren achter dikke tralies nog te zien zijn) eer aandoet. Een kleine, overzichtelijke expo, met veel variatie: van interactieve schermpresentatie tot ‘denk aan mij’ fotolijstje.

Spraakmakende voedselinnovaties

Expositie Foodtopia

Opmerkelijke verzameling innovaties en kunstwerken

Kweekburgers, een akker vol vis, het veilig conserveren van vers voedsel via bestraling… Deze en andere spraakmakende voedselinnovaties die in de toekomst een mondiale voedselcrisis moeten voorkomen zijn te zien in de expositie Foodtopia. Foodtopia is te vinden in de Rabo Inspiratiezone op het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht. Gastconservator Louise Fresco stelde de expositie samen. Volta verzorgde de graphics voor deze opmerkelijke verzameling innovaties en kunstwerken.

Ontwerp beursstand voor Wereldhave

Minimalistische blikvanger

Beursstand voor Wereldhave

Provada is een jaarlijkse beurs voor de Nederlandse vastgoedmarkt met de focus op trends en innovaties. Wereldhave vroeg Volta voor deze gelegenheid een stand te ontwerpen die laat zien hoe zij bij de bouw van winkelcentra omgaan met materialen. Met drie monumentale houten frames, een levende groenzuil en een zwevende letter W, zetten wij een zeer minimalistische blikvangende stand neer.

Opdrachtgever

Wereldhave, Amsterdam

Rabo Real Estate Finance

Twee merken onder één dak

Stand op de Provada

In opdracht van Rabo Vastgoedgroep heeft Volta het basisontwerp van standbouwer Brederode doorontwikkeld naar een stand waarin ruimte is voor twee merken. Rabo Real Estate Finance én Bouwfonds Investment Management. Daarnaast is in nauwe samenwerking met Brederode ruimte gemaakt voor presentaties die qua visuals én audio goed tot hun recht kwamen in deze rumoerige hal in de RAI.

>

TOP